De Wissel in Zundert.2018-03-12T14:24:09+00:00

Project Description

De Wissel in Zundert.

In opdacht van Maas-Jacobs.

Residence De Wissel wordt gebouwd op een diepe bouwkavel op de locatie van het oude restaurant De Wissel. Die naam is ontleend aan de tramlijn die in 1890 in gebruik werd genomen door de ZNSM Zuid-Nederlandse Stoomtramweg Maatschappij. Die lijn verbond Breda met Antwerpen. In Zundert was een halte op de plek van het restaurant De Wissel.

Aan de straatzijde wordt op de begane grond een commerciële ruimte gerealiseerd. De naam van het complex, samen met de stedenbouwkundige opzet, zijn straks het laatste dat nog refereert aan de tramlijn.

Passend in de omgeving.

De oude, gevarieerde lintbebouwing langs de Bredaseweg met zijn statige bomen vormt het stedenbouwkundig kader. Het uitgangspunt voor het ontwerp is een gebouw te maken dat zich voegt in die omgeving.

Het is ook belangrijk dat De Wissel goed in het dorp Zundert past. De dichtheid van de bebouwing aan de entree van het dorp neemt vanaf De Wissel snel toe. Als inspiratie is een klassieke Nederlandse bouwstijl gekozen met steile kappen en een ranke maar moderne detaillering. De appartementen die dieper zijn gelegen, hebben hun oriëntatie op de gemeenschappelijke binnentuin die gelegenheid biedt voor ontmoeting en activiteiten.